Overname elektrisch aangedreven HDD technology

Vermeer Corporation heeft vandaag aangekondigd dat het elektrisch aangedreven horizontaal gestuurde boren (HDD) en vloeistofsysteemtechnologie van Normag heeft overgenomen. Door deze overname verkrijgt Vermeer de rechten om de beproefde volledig elektrische HDD-rigs, generatorsets en vloeistofbeheersystemen te ontwikkelen, produceren en distribueren, die momenteel in heel Europa opereren onder het merk Normag.

 

Als wereldleider in de HDD- en vloeistofbeheerindustrie is deze overname een belangrijk onderdeel van de strategie van Vermeer om te voldoen aan de groeiende vraag naar elektrisch aangedreven werkplaatsoplossingen.

 

De elektrische HDD-technologie van Normag biedt een uniek, geïntegreerd elektrisch voedingssysteem dat de efficiëntie van de generatorset, boorinstallatie en vloeistofbeheersystemen tijdens operaties optimaliseert. Bij aansluiting op het elektriciteitsnet kan het systeem als een brandstofvrij systeem werken. Alle systemen zijn ook ontworpen om te voldoen aan de standaard afmetingen van internationale zeecontainers om de footprint van de machine, de insteltijd op de werkplek, de complexiteit en de kosten te verminderen.

 

“Met deze technologie die zich al heeft bewezen in operaties in heel Europa, kan ons Vermeer-team nu een elektrische HDD-aanbieding versnellen waarmee operators hun operatiekosten en de impact op de werkplek beter kunnen beheersen door een lager kleinere rig footprint ”, aldus Jason Andringa, President en CEO van Vermeer. "Deze investering ondersteunt op cruciale wijze onze focus op innovatie en productontwikkeling om klanten continu te helpen hun efficiëntie op de werkplek te optimaliseren en tegelijkertijd de impact op het milieu te beperken."

 

Alle productontwikkeling, engineering, marketing en productie voor de technologie zullen onmiddellijk verhuizen naar het hoofdkantoor van Vermeer EMEA in Goes, Nederland. Het productmanagement zal tijdens de transitie worden geleid door Benny Melse en de integratieactiviteiten zullen worden geleid door Raymond Petiet, de visionair en productmanager van het systeem bij Normag, hij zal zich bij Vermeer voegen.

 

De Normag HDD-systeemtechnologie is in Nederland al meer dan acht jaar in ontwikkeling. Het is speciaal gebouwd om bedrijven te helpen voldoen aan de Europese transport- en bouwvoorschriften en hun doelen te bereiken om hun impact op het milieu en op de werklocatie te verminderen. De afgelopen jaren zijn er met klanten in heel Europa tests uitgevoerd met boorinstallaties en vloeistofpakketten. Omdat ze klaar en getest zijn voor de Europese markt, zal Vermeer zich in de eerste plaats richten op het introduceren van de producten bij het Europese klantenbestand ter ondersteuning van ondergrondse infrastructuurprojecten met een grote diameter. In samenwerking met geselecteerde Vermeer-dealers zullen producten worden verkocht onder de merknaam Vermeer.

 

Vermeer verwacht dat zijn eerste boorplatforms en vloeistofsystemen eind 2021 in productie zullen zijn en klaar voor distributie in Europa. Dat zal waarschijnlijk een systeem omvatten dat is gebouwd rond een 120 tons HDD boormachine, een 2500 liter recycler en een hogedrukpomp. Het bedrijf is ook van plan om in het eerste jaar aanvullende vloeistofsystemen aan te bieden om een ​​reeks recyclers te realiseren met een reinigingscapaciteit van 750 tot 3.000 liter per minuut.

Return to overview